Doneer
News

Een tripje naar het dierenziekenhuis in Terneuzen.

Een tripje naar het dierenziekenhuis in Terneuzen.

Dit is Molly, Molly is ons vaste Scheldekatje. Ze blijft permanent bij ons in de opvang, omdat ze een behoorlijk hartprobleem heeft. Molly heeft namelijk Hypertrofische cardiomyapathie oftewel HCM. Kort gezegd is het een aandoening van de hartspier. Haar hartspier wordt steeds dikker. Dit is een aandoening die niet verholpen kan worden. Haar levensverwachting is niet hoog. Een half jaar geleden kwam Molly bij ons en bij de dierenarts bleek ze een hartruisje te hebben. We gingen naar het dierenziekenhuis in Terneuzen en daar werd de diagnose HCM gesteld.

Voor Molly betekend deze diagnose dat ze inmiddels 3 soorten medicijnen slikt. Daardoor is ze rustig en slaapt ze veel. Als het erg warm is, kun je het zeker goed aan haar merken. Ze is dan nog rustiger en ziet er ziekjes uit. Molly krijgt speciaal voer, wat goed is voor haar hartje en helaas zal ze dus niet heel oud gaan worden.

Molly slikt nu een half jaar medicijnen en vandaag hebben we een tweede hart echo laten maken.

Voor de hartecho werd er een stukje haar weg geschoren ter hoogte van het hart. Vervolgens moesten we met zijn tweeën Molly vasthouden terwijl de dierenarts de echo maakt. Molly moest natuurlijk stil liggen, wat nog niet zo heel gemakkelijk was. Molly is gelukkig een rustige kat, maar ook zij vond het wat lang duren. Dit keer duurde de echo korter dan de eerste keer, dus dat was fijn. Vervolgens vergeleek de dierenarts de resultaten met die van de vorige keer. Gelukkig was haar toestand niet verslechterd!! Omdat ze wel een moeilijke ademhaling had, heeft ze er nog wel een medicijn bij gekregen.

De dierenarts zei dat als molly geen medicijnen had geslikt, ze waarschijnlijk nu al overleden zou zijn.
Laten we hopen dat het zo goed blijft gaan en we nog jaren van haar mogen genieten.

Molly is ons vaste scheldekatje

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram