Doneer

Katten spelletjes

door één van onze vrijwilligers
Om verveling te voorkomen is het belangrijk om veel met je kat te spelen, zeker als je binnenkatten hebt. Katten hebben jachtinstinct en als ze niet buiten komen, moet je hierin proberen te voorzien. Ik heb zelf bijvoorbeeld een grote rode kater en een schildpad poesje die op dit moment last hebben van, zoals ik ze noem, lente kriebels. Vandaag bedacht ik een aantal spelletjes. Allemaal zelf te maken en dus goedkoop.

 

Water spel: Neem een teiltje of schaal en vul deze met water. Laat er iets in drijven, zoals bijvoorbeeld een klein schaaltje. Leg hierin wat snoepjes en de kat zal moeten hengelen naar zijn beloning. Mijn rode kat is niet bang voor water en ging er vol in, met als gevolg dat hat bakje zonk. Het was meer een spelletje voor mijn schildpadje, die netjes één voor één de snoepjes uit het bakje viste.

  

Schoenendozen spel: Oude schoenen dozen zijn erg handig! Gooi zelfs het vloeipapier uit de doos niet weg. Voor dit spel, scheur je het vloeipaper (of ander oud papier) en gooi deze als propjes in de doos.Tape de deksel aan de doos vast en maak over heel de doos gaten, waar net een poezenpoot in past. Nu wat snoepjes erbij en het feest kan beginnen. Mijn kater was zo enthousiast dat de doos door heel de kamer werd gesleept.
 
 
Veel plezier allemaal!
 
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram