Doneer
News

Sprookjes van de 1001 zielige katjes: Het thuisloze katje

Sprookjes van de 1001 zielige katjes: Het thuisloze katje

Er was eens een oud katje, dat helemaal alleen over straat zwierf. Het katje had geen vriendjes en ook geen baasjes. Hij had zich jaren afgevraagd waarom dit eigenlijk zo was; hij woonde tenslotte al jaren onder dit bosje maar toch had hij

geen gelegenheid kunnen creëren om vriendjes te worden met de schimmen. Hij wist niet hoe hij bij dat bosje was gekomen en ook wist hij niet waar hij thuis hoorde. Hij wist alleen dat de wereld om hem heen een inktzwarte duisternis was met alleen af en toe wat schaduwen. Het katje was namelijk blind, aan het ene oog zag hij alleen nog maar een waas en wat schimmen en het andere oog… tsja.. dat is er niet meer…Moederziel alleen en bang verschool hij zich onder een struik. Alleen door zijn lege maag kwam hij af en toe te voorschijn. En soms heel soms, was er dan een aai over zijn bol en hoorde hij mensen zich verwonderd afvragen, waarom dit katje over staat liep, maar niemand die hem hielp en mee naar huis nam..
Hij at van restjes die mensen als vuilnis weg hadden gegooid. Op een dag kon hij zijn geluk niet op want hij rook een visje! Een visje? Zou het echt? Voorzichtig kwam hij zijn struik uit en schuifelde snel in de richting van de geur. Jawel het was echt een visje, nog voor hij een hapje kon nemen, kwam er een grote kater die hem weg joeg. Het katje wist dat hij geen schijn van kans maakte en rende verdrietig weg. Toen plots verscheen er een vrouw: ´Arm beestje, heb je zo een honger? Kom maar hier.´Dat liet hij zich geen twee keer zeggen. De vrouw gaf hem wat eten en zette hem in een warm mandje. ´Waar zou je toch vandaan komen?´Vroeg de vrouw zich af.

Dit katje zit inmiddels bij ons in de opvang en we weten dus niet waar hij precies vandaan komt, maar wel dat hij een hele goede toekomst moet krijgen! We hebben hem “Homie” genoemd naar de “Home” waar hij al zo lang naar op is!!
Het is een ongelofelijke knuffel en hij begroet je met luid spinnen. Aan zijn ene oog is hij compleet blind, in zijn andere heeft hij misschien nog een klein beetje zicht. Geeft u dit katje een toekomst?

Voor meer info over Homie, klik hier
Interesse in Homie? Klik hier
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram