Doneer

Word gastgezin

Gastgezin worden?

Voor kittens die nog gesocialiseerd moeten worden, zijn wij altijd op zoek naar geschikte gastgezinnen. Beschikt u over een goede dosis tijd, ruimte en liefde? En wilt u deze katten of kittens helpen om een mooie nieuwe toekomst op te bouwen? Wellicht is pleeggezin zijn dan iets voor u.

Wij zoeken

Stichting Scheldekat zoekt nieuwe pleeggezinnen. Een pleeggezin helpt bij het socialiseren van kittens of katten. Deze katten of kittens moeten leren wennen aan het leven in een gezin. Ze moeten wennen aan geluiden, mensen en allerlei situaties. Het kan gaan om kittens met een moederpoes, maar ook om katten of kittens alleen. Deze laatste zullen dan ook moeten worden gevoerd/ verzorgd. Van belang is dat u veel thuis bent en ruimte in huis hebt. Het liefst een apart kamertje, want kittens hebben ook veel rust nodig. Verder zijn andere huisdieren ook gewenst, zodat ze hier ook aan kunnen wennen. Let wel op: veel van onze kittens en katten zijn in het wild geboren en zijn in het begin dus zeer schuw.

Naast het verzorgen en socialiseren, is het ook van belang dat u in kunt schatten hoe het gaat met de katten. Bij veranderingen in gedrag of gezondheid verwachten wij een doortastende houding en bent u in staat direct te reageren. U moet bereid zijn om als het nodig is een bezoek aan de dierenarts af te leggen.

Uiteraard heeft u veel affiniteit met katten en bent u bereid mee te helpen zoeken naar een uiteindelijk adoptiegezin.

Wij bieden

Stichting Scheldekat zorgt voor de materialen (kattenbak/ mand/ eventueel een bench). Tevens vergoeden we het voer of zorgen wij voor voer. Natuurlijk worden de kosten voor de dierenarts ook door ons vergoed. We begeleiden de socialisatie en bij vragen kunt u de coördinator altijd direct bereiken.

Het socialiseren van katten is ontzettend mooi werk. Bij ons weet u waar de kat vandaan komt en uiteindelijk naartoe gaat. U volgt de kittens en katten dus van begin tot eind en maakt alle veranderingen mee.

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij opvangen van kittens of katten? Neem dan een kijkje op de blog van één van onze gastgezinnen.

klik hier.

Interesse?

Stuur ons een mailtje: Info@scheldekat.nl. Vermeld daarin s.v.p. uw telefoonnummer, wie u bent en welke ervaring u met katten heeft.

Meer informatie over onze stichting vindt u op: www.scheldekat.nl

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram