Doneer

Adoptie procedure

Als u een kat of kitten wilt adopteren, dan kan dat. Stuur uw adres, telefoonnummer en informatie over uzelf en uw woonsituatie (kinderen, andere huisdieren, tuin, balkon) naar info@scheldekat.nl. Of maak gebruik van ons contact formulier. Wij nemen dan zo spoedig contact met u op.

Bellen kan ook: 06-13194854 (tussen 9:30 en 20:00) of 06-48832829 (tussen 12:00 en 20:00), buiten deze tijden om verzoeken wij u vriendelijk om per email of het contactformulier contact met ons op te nemen).

 

Kittens

We plaatsen kittens in principe niet alleen. Wilt u weten waarom? Klik dan hier. Reserveren kan al meteen, adoptie vindt dan plaats als de kittens 12 weken zijn en de 2e enting hebben gehad.

 

Afzetten tuin of balkon

Als u langs of dichtbij een drukke weg woont dan kan het zijn dat wij vragen om uw tuin zodanig af te zetten dat de katten er niet uit kunnen. Hiermee willen we voorkomen dat de katten per ongeluk doodgereden worden. Heeft u een balkon dan vragen wij in veel gevallen ook om een afscherming zodat de katten er niet af kunnen springen of vallen.

 

Castratie

Onze katten worden bij 5 maanden gecastreerd en derhalve ook gecastreerd geplaatst (ook bij poezen spreken we van castratie). Mocht dit niet het geval zijn, zoals bij kittens jonger dan 5 maanden, dan kunt u het kitten bij onze huis-dierenarts laten castreren op de kosten van Stichting Scheldekat. Bij de adoptie krijgt u hier meer informatie over.

Waarom castreren?

Ongecastreerde katers kunnen voor erg veel overlast zorgen (denk aan vechten en sproeien) en ongecastreerde poezen kunnen al op zeer jonge leeftijd nestjes krijgen. Veel mensen vinden het leuk om een nestje te nemen, weten vervolgens niet wat ze met de kittens moeten doen en de kittens belanden dan op straat. Één ongecastreerde poes kan in 2 jaar tijd  zorgen voor 240 nazaten, met alle gevolgen en dierenleed van dien. Dit is de reden dat al onze katten gecastreerd (moeten) worden.

 

Ontworming, Ontvlooiing, Inenting en Chippen

Kittens krijgen bij ons altijd de 1e en (meestal ook) de tweede enting mee. Al onze katten zijn onderzocht door een dierenarts, ontvlooid en ontwormd. Wij vinden het heel belangrijk dat als de kat verdwaalt of een ongeluk krijgt, het baasje opgespoord kan worden. Om deze reden zijn alle kittens en katten gechipt.

 

Prijzen

We kunnen niet anders dan een vergoeding vragen voor de kat die u wilt adopteren. Kittens die u gratis af kunt halen via internet lijken misschien erg aantrekkelijk, maar brengen uiteindelijk veel kosten met zich mee, zoals chip, enting, castratie, ontworming en ontvlooiing (kosten schelen per dierenarts maar komen al gauw richting de € 200).

Kitten incl. ontvlooiing, ontworming, eerste en tweede enting, alsmede gechipt en castratie bij 5 maanden € 110,-

Volwassen kat incl. ontvlooiing, ontworming, enting, gechipt en gecastreerd € 100,-

Let op: Wij vragen 50% aanbetaling bij reservering. Het volledige bedrag dient voor plaatsing bijgeschreven te zijn.

Waarom is de vergoeding voor kittens jonger dan 5 maanden duurder dan van een kat ouder dan 5 maanden?

Het voer voor kittens tijdens de eerste 4 maanden van hun leven is speciaal afgestemd op de speciale voedingsbehoeften van een jong katje en is aanzienlijk duurder dan het voer voor oudere kittens en volwassen katten. Omdat wij het belangrijk vinden dat de kittens een goede start krijgen, met de juiste voedingsstoffen, geven wij ze dan ook dit duurdere voer.

Tevens betalen wij de kosten voor castratie en sterilisatie van de kittens van jonger dan 5 maanden. U kunt, als het kitten de leeftijd van 5 maanden heeft bereikt, de kat op kosten van Stichting Scheldekat laten castreren/steriliseren. Let wel, dit geldt enkel wanneer dit door onze huis-dierenarts wordt gedaan. Bij adoptie krijgt u hier informatie over. Eventuele opname kosten (als de kat een nachtje moet over blijven) komen wel voor eigen rekening, dit is echter een zeldzaam voorkomen.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram