Doneer
News

Samen is leuker (en beter) dan alleen!

Samen is leuker (en beter) dan alleen!

Geregeld willen mensen bij ons één kitten adopteren, terwijl er geen andere katten in huis aanwezig zijn. Ons antwoord is dan altijd, dat we geen kittens alleen plaatsen, tenzij er al een andere jonge kat onderdeel uitmaakt van het gezin. Aangezien we merken dat mensen hier vaak met onbegrip op reageren willen we heel graag uitleggen waarom het zo belangrijk is dat een kitten een vriendje moet hebben.

Kittens leren van hun moeder en nestgenootjes. Ze leren hoe ver ze kunnen gaan tijdens het stoeien en wanneer ze hun nageltjes in moeten trekken. Kortom kittens leren van elkaar wat hun grenzen zijn. Dit leerproces begint al jong en loopt ongeveer tot 16 weken, het is dus erg belangrijk dat een kitten voor deze tijd opgroeit met soortgenootjes. Maar ook na de 16 weken is het voor een kitten veel beter om samen te zijn.

Bij kittens die alleen geplaatst zijn, ontstaan vaak gedragsproblemen. Deze kittens kunnen gaan krabben aan meubelen, naast de bak plassen, sproeien of agressief gaan reageren. Ook al ben je als baasje de hele dag thuis, dan nog zijn wij geen kat en spreken we geen kattentaal. We horen vaak verhalen over katten die ´gemeen´zijn of hun baasje aanvallen. Mensen die klagen dat hun kat niet lief is of de bank ´sloopt´. Terwijl het kitten hier niets aan kan doen. Hij heeft niet geleerd hoe hij zich moet gedragen als normale kat. Daarnaast ligt bij een kitten alleen, verveling op de loer. In het uiterste geval willen mensen het kitten herplaatsten omdat de situatie onhoudbaar is.

Een veel gehoorde uitspraak is dat twee katten zo duur zijn. Maar wat als je met je kitten naar de dierenarts moet, omdat hij naast de bak plast? Of je moet een kattengedragsdeskundige inschakelen omdat de kat je visite aanvalt? Deze kosten kunnen snel en hoog oplopen.

Buiten al deze nadelen van een kitten alleen, zijn twee kittens samen gewoon veel leuker. En als je ons niet geloofd? Kijk dan maar eens goed naar al onze foto´s!

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram